Hjemmekontoret har slett ikke gått av moten, selv om de fleste kan leve som før pandemien. Mange oppdaget at det kan være praktisk å jobbe hjemmefra, og det er økende interesse for mer fleksible jobbløsninger, for eksempel gjennom hjemmekontor noen dager i uka. Da gjelder det å ha et funksjonelt hjemmekontor med alt nødvendig utstyr.

Det viktigste du må tenke på når du skal innrede et hjemmekontor, er ro og belysning. Ro er viktig for å kunne konsentrere seg om jobbe, og jobbe mest mulig effektivt. Lys gir gode arbeidsforhold og forhindrer hodepine. Hvis du ikke har et eget rom du kan bruke til hjemmekontor, bør du finne er romslig hjørne som du for eksempel avgrenser med en lettvegg. Alternativt kan du bruke skap og hyller for å lage en vegg rundt kontoret.

Funksjonelle møbler

Møblene er viktige uansett hvor du skal jobbe. Det er viktig å ha en god arbeidsstilling, og det får du med et godt skrivebord og en stol som gir støtte og komfort. Velg gjerne bord og stol med justerbar høyde, slik at du kan få akkurat den arbeidsstillingen som passer best for deg. Hvis du trenger mye plass, kan du sette to skrivebord ved siden av hverandre, eller vinkelrett inntil hverandre. Sørg for at du har plass til alt du trenger på skrivebordet, men uten at det blir rotete og overfylt der.

Hyller, skuffer og skap bør gjerne være så nært at du får tak i det du skal ha uten å reise deg. En stol med hjul kan være fint for å komme seg rundt på kontoret, men du må selvsagt også sørge for å ta noen pauser der du reiser deg og strekker litt på kroppen.

Nødvendig tilbehør

Det er utrolig hvor mye du trenger til hjemmekontoret. Når du jobber i et tradisjonelt kontor, får du kanskje mye rekvisita fra firmaet der du jobber, men jobber du hjemmefra, må du skaffe deg alt dette selv. Heldigvis får du ta i alt du trenger på Kontorsgiganten, som har alt på ett sted, og du får varene enkelt levert i posten. Finn alt fra kontormaskiner og møbler til blokker og skrivesaker, og kjøp gjerne litt ekstra av de tingene et går mye av, slik at du alltid har et reservelager i en skuff. Sørg for å ha rikelig med tilbehør som:

  • Skrivesaker
  • Notisblokker
  • Ark til printeren
  • Korktavle eller whiteboard
  • Teip og lim
  • Binders
  • Stiftemaskin

Finn også noe som skaper glede, på kontoret, for eksempel morsomme klistrelapper og penner, eller bare en fargerik penneholder. Fine bilder på veggen kan også gjøre kontoret muntrere, men sørg for at kontordekorasjonen ikke tar fokuset vekk fra jobben.

Hold på fast arbeidstid

En av ulempene med hjemmekontor, er at jobb og fritid kan gli over i hverandre. Kanskje du blir sittende ekstra lenge og jobbe når du er hjemme, og får mindre tid til familien din. Eller kanskje det frister å jobbe på andre tider, for eksempel om kvelden eller i helgene. Det er sjelden lurt å la arbeidstiden flyte ut på denne måten. Alle trenger hvile og restitusjon, så sørg for å holde deg til faste arbeidstider også når du jobber hjemme. Det er best for helsen din i det lange løp.