Det går som regel greit å underholde et sykt barn når du selv er frisk. Men hva om du er syk selv samtidig, og dere begge trenger litt ro og hvile? Barn setter pris på nærhet og trygghet når de er syke, så det er fint om dere kan være litt sammen, kanskje ved å ligge på to sofaer i samme rom. Men selv om et sykt barn trenger mye søvn, kan det fort bli kjedelig å bare holde seg i ro. Da gjelder det å finne på morsomme ting.

Gode spill hjelper alltid

En bærbar spillkonsoll eller spill på mobiltelefonen kan være god underholdning. Det finnes også noen kortspill som kan spilles når dere ligger i senga. Alternativt er det fint å lese bøker eller tegneserier, dersom barnet liker det. Sørg også for at barnet holder kontakt med vennene sine over mobilen eller nettet, spesielt dersom barnet må være hjemme fra skolen i mange dager. Det er viktig at barna holder hverandre oppdatert om alt som skjer.

Leseglede uten stress

Barn setter også pris på å bli lest for, men dersom du selv er syk, er du kanskje ikke i form til å lese. Da er det lurt å finne en lydbok for barn, og det er heldigvis enklere enn noen gang. Du kan laste ned en rekke norske lydbokapper, der du finner et rikt utvalg av bøker både til barnet og til deg selv. Da kan dere ligge og lytte til hver deres bok, og dersom barnet sovner midt i historien, er det bare å starte boka på nytt senere en gang. Kanskje barnet opplever økt interesse for bøker etter å ha hørt på lydbøker. Lydbøker kan i hvert fall lindre kjedsomheten fram til barnet blir friskt og kan leke med vennene sine igjen. Flere tips finner du her!