Hjemmekontoret har nok kommet for å bli, også etter pandemien. Stadig flere nordmenn sier at de gjerne vil jobbe helt eller delvis hjemmefra. Hvis du satser på hjemmekontor, er det lurt å planlegge litt, for å få et mest mulig funksjonelt kontor.

Behagelig arbeidsstilling

Interior,Of,Room,With,Comfortable,Designer,WorkplaceAller først bør du velge et bra skrivebord og en behagelig stol. Ikke nøy deg med en pinnestol fra kjøkkenet. Kjøp en stol du kan sitte lenge på, uten at det gjør vondt i hele kroppen. Et justerbart skrivebord kan være en god løsning. Alternativt kan du legge noe under PC-en for å få den i akkurat rett høyde når du jobber.

God belysning

God belysning er også viktig, og den må komme fra riktig vinkel. Dagslys fra et vindu er det beste, men når det ikke er mulig, bør du velge behagelige lamper, og gjerne lamper som kan justeres.

Ha plass til alt

Sørg for at hjemmekontoret har plass til alt du trenger. Hvor mye du trenger, avhenger av hva du jobber med, men hyller eller arkivskuffer ved skrivebordet gjør det lett å holde orden. God lagringsplass gjør også at selve skrivebordet blir mindre rotete. Alt bør selvsagt ha sin faste plass, slik at det er lett å finne det du leter etter.

Ha et lager av nødvendigheter

Ting du bruker mye av, bør du alltid ha liggende. Hvis du er storforbruker av penner eller blyanter, bør du ha et lager av skrivesaker liggende. Blekk til printeren er også noe du alltid bør ha i reserve. Du finner billige blekkpatroner hos Batterieksperten, slik at du alltid kan ha noen ekstra liggende. Ekstra batterier kan du også kjøpe i samme slengen.

Unngå forstyrrelser

Ikke ha forstyrrende elementer på hjemmekontoret. Husk at dette er en arbeidsplass, selv om den er i ditt eget hjem. Du skal fokusere på jobben. Jo raskere du jobber, desto fortere kan du ta deg fri til å gjøre andre ting. Men hold jobb og fritid adskilt, selv når du jobber hjemme.

Stas på trivsel

Selv om hjemmekontoret er en arbeidsplass, er det viktig at du trives der. Hvis du liker å være på hjemmekontoret, er det jo lettere å motivere deg selv til å jobbe. Og når du innreder kontoret selv, kan du få det akkurat slik du vil. Pynt gjerne med planter eller tilbehør i glade farger.