Kjøp av bolig er den største investeringen de aller fleste av oss foretar, men betalingsanmerkninger og gammel gjeld kan fort sette en stopper for drømmen. Heldigvis kan en refinansiering hjelpe deg med å gjenvinne kontrollen på økonomien og oppfylle boligdrømmen.

Når man skal kjøpe en bolig, vil banken gjennomføre en omfattende kredittvurdering for å kartlegge eventuell risiko for mislighold. Skulle du være uheldig å ha betalingsanmerkninger eller dårlig betalingshistorikk, vil dette raskt sette en stopper for boligdrømmen. Da kan refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning være en god løsning. Dette gjør at du kan samle all gammel gjeld i et nytt lån og samtidig bli kvitt eventuelle betalingsanmerkninger.

Samle dyre smålån for økt fleksibilitet i hverdagen

Sitter du med to eller flere lån kan det fort hende at du betaler unødvendig mye for gjelden din. Du betaler nemlig ikke bare ned på selve lånet, men du betaler også gebyrer, rentekostnader og andre kostnader knyttet til lånet ditt. Når du har flere kreditorer samtidig betyr det at du betaler disse kostnadene flere ganger. Dette er penger som heller kunne blitt brukt til å betale ned på den utestående gjelden. Samler du små lån, kredittkort, forbrukslån og annen forbruksgjeld ved hjelp av en refinansiering vil du:

  • Få lavere månedlige avdrag
  • Betale mindre i rente og gebyrer
  • Få bedre oversikt over økonomien
  • Oppnå fleksibiliteten til å raskere innfri gjelden din

Oppnå høyere kredittverdighet med refinansiering

Når du skal søke om lån er det din kredittverdighet som blir lagt til grunn for om du får et lån eller ei. Det er derfor om å gjøre å presentere en så ryddig økonomi som mulig. Etter at banken mottar søknaden din, innhenter de en kredittvurdering fra et kredittopplysningsbyrå. Her vil det fremkomme hvor mye du har hatt i skattbar inntekt de siste tre årene, eksisterende gjeld, samt om du har eierskap eller næringsinteresser.

En betalingsanmerkning kan ødelegge kredittverdigheten din. Bankene anser nemlig søkere med betalingsanmerkninger som høy risiko for mislighold, og de aller fleste bankene velger å avslå slike søknader. Har du flere lån løpende samtidig vil også dette ha en negativ effekt på din kredittverdighet. Gjennomfører du derimot en refinansiering vil du samle all gammel gjeld i et nytt lån, få slettet betalingsanmerkninger og stå fritt til å søke om boliglån i den banken du selv måtte ønske.