Det er stadig nye trender som dukker opp innenfor interiør, men du trenger ikke å handle nytt hele tiden for å være oppdatert! 

Faktisk kan du gjøre mye med de møbler og ting du allerede har i huset ditt. Du kan også ta deg en tur på loppemarked eller bruktmarkeder for å finne spennende ting du kan pusse opp. Redesign og gjenbruk er veldig trendy. Men hva kan du egentlig gjøre med de forskjellige møblene?

Mal  i sesongens farger

Det er enkelt og det koster lite. Med litt maling kan du fornye mye med få grep. Sørg for å gjøre deg kjent med sesongens farger og hvilke farger du ønsker skal gå igjen i din leilighet eller  hus. Husk også at før du maler kan det lønne seg å forbehandle det du skal male. Det finnes også forskjellig maling til bruk i våtrom som badet om du har tenkt å gjøre noe med møbler der. Sjekk opp hvilke teknikker du kan bruke for å få møblene slik som du vil ha dem. Du kan for eksempel benytte deg av sjablonger.

Farg tekstilene!

Selv om det finnes mye billige tekstiler, så det i praksis ikke er så dyrt å gjøre om i stua, så er det ganske lett å farge seg frem til spennende farge kombinasjoner også. Da sparer du miljøet og litt i lommeboka også. Du kan for eksempel farge gardiner, tepper, duker og håndklær. Det ksoter lite og du får akkurat den fargen du er ute etter. Dette er spesielt fint om du har tekstiler som har fått flekker.

Kle om!

Har du noen fine stoler, sofaer eller lignende stående? Da kan du vurdere om det lønner seg å leke møbeltapetserer selv. Noen møbler kan du også sy trekk til selv, kanskje i samme stoff du syr gardiner av? Men det er ikke bare møbler med tekstiler du kan kle om. Har du en kjedelig kommode som du ikke liker lengre? Skaff deg en rull med spennende tapet og tapetser frontene, eller sidene for å få litt spenning. En malm-kommode fra IKEA er bra til nettopp dette. Du kan også sy egne lampeskjermer som du kan ta i bruk.

Sett sammen

Har du noe spennende stående som du vil lage et møbel med? For eksempel noen kule hjulkapsler? Ved å bruke en rund glassplate oppå, får du et spennende bord. Det finnes utrolig mye du kan gjøre med ting som ikke nødvendigvis hører til inne i huset. Sett dem sammen og du får unike møbler som kan gi et kult preg på ditt hjem. Det unike er trendy!

Det er så utroli mye man kan gjøre om man har lyst til å friske opp hjemme, og dagens trender er lommeboka takknemlig for. Vi lever i et forbrukersamfunn, derfor er det bra at interiørtrendene faktisk går på å ta vare på det gamle og fremheve det unike. Det eneste som setter grenser for hva du kan klare med de møbler du har stående, er faktisk deg!

Da er det bare å si lykke til med oppussingen av møblene.